Dansstudio Dynamiek 

Take my hand! I'll teach you to dance..

Dansstijlen

Klassiek Ballet 

Klassiek Ballet bieden wij aan bij Dansstudio Dynamiek te Enter. Klassiek Ballet is een dansstijl wat zich vooral richt op techniek en beleving. De les duurt 60 minuten. We variëren de les door middel van oefeningen aan de barre en door combinaties in het midden van de zaal te dansen. Een barre is een horizontale staaf wat gebruikt wordt door dansers om hun evenwicht te bewaren tijdens hun oefeningen. Daarnaast doen we combinaties in het midden van de zaal om op die manier dezelfde oefeningen uit te voeren maar dan zonder gebruik te maken van de barre. We leren tevens choreografieën aan uit bekende ballet voorstellingen. We zullen minimaal 1 x in het jaar tijdens een voorstelling laten zien. Tijdens een les Klassiek Ballet bij Dansstudio Dynamiek werken we aan de volgende dingen:

 

Ballettechniek

Houding

Flexibiliteit

Muzikaliteit 

Modern

Dansstudio Dynamiek biedt tevens Moderne dans aan. Moderne dans is een dansstijl dat erg 'up comming' is. Bij Modern dansen we op moderne muziek en gebruiken we veel klassieke danstechnieken. Je kan modern herkennen aan de vrije expressie. Dit is het tegenovergestelde van Klassiek Ballet ondanks dat de technieken wel voortkomen uit klassiek balllet. Tijdens de les houden we ons bezig met expressie en improvisatie. Hiermee ontwikkelen we onze creatieve brein. In deze stijl kun je veel van de eigen persoonlijkheid leggen. Deze les duurt 60 minuten en hier zie je de volgende dingen in terug:

 

Muziekinterpretatie

Vrije expressie

Dansgevoel

Flexibiliteit

Streetdance/Hiphop

Streetdance/hiphop wordt ook aangeboden bij Dansstudio Dynamiek te Enter en Holten. Streetdance/hiphop is een stijl wat zich heeft ontwikkeld op straat en in de danceclubs. Streetdance is ontstaan begin jaren '80 in New York. Vooral in de achterstandswijken werd er veel op straat gedanst. Daar komt ook de naam vandaan. Streetdance is een stijl die je veel ziet in videoclips. Het is een onderdeel van HipHop. Je kan deze dansstijl herkennen aan de strakke, stoere bewegingen. Tijdens deze les leert u of uw kind de nieuwste, coolste moves en we dansen op hiphop en R&B-muziek. Wanneer het niveau hoog genoeg is, heeft de leerling de mogelijkheid om door te stromen naar ons demoteam. Met dit team zullen we meerdere dansdemonstraties geven een deelnemen aan wedstrijden.  De reguliere les duurt 60 minuten en hierbij draait het voor om:

 

Algehele conditie

Coördinatie

Ritmegevoel

Lef tonen 

 

Dancehall

Dancehall is vernieuwende dansstijl dat wordt aangeboden bij Dansstudio Dynamiek. Deze stijl wordt in de omgeving Overijssel weinig aangeboden. Dancehall is een stijl die wordt gegeven aan de leerlingen vanaf 12 jaar. Tijdens deze les wordt er vooral gedanst op Jamaicaanse populaire muziek. Jamaica is ook de plek waar deze stijl zich heeft ontwikkeld. We voeren snelle, sexy, stoere en energieke dansbewegingen uit. Ook met deze dansstijl willen we minimaal 1 x in het jaar een show geven. We werken tijdens de les aan de volgende dingen:

 

Algehele conditie

Ritmegevoel

Presenteren 

 

Jazzdance

Jazzdance volgen in Enter of Holten? Dat kan bij Dansstudio Dynamiek. Jazz is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar wordt gedanst op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn veel losser.
Jazzdance kun je herkennen aan de bewegingen met veel isolaties. Dit houdt in dat je het hoofd, schouders en de heupen los van elkaar beweegt. Deze stijl is een stijl met de meeste variaties. Zo wordt er gebruik gemaakt van zowel langzame, sierlijke als snelle en krachtige bewegingen.  Jazz is onder te verdelen in meerdere subcategorieën. Zo heb je jazz wat meer neigt naar de moderne dans. Deze stijl noemen we Modern Jazz. Zo bestaat er ook een jazz wat je veelal ziet in de musicals en shows. Tijdens de lessen bij Dansstudio Dynamiek zullen we alle vormen van jazz aanleren.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Isoleren van het lichaam

Techniek

Muzikaliteit

Presenteren 


 KidZswing

Ook voor de kleine dansers/danseressen bieden wij danslessen aan bij Dansstudio Dynamiek te Enter. Spelenderwijs worden motoriek en ritmegevoel gestimuleerd. Tijdens deze les houden wij ons vooral bezig met verschillende thema's en we dansen op coole, hedendaagse muziek. De les duurt 45 minuten waarmee we de les afsluiten met leuke dansspelletjes.

 

Stimuleren van motoriek

Ritmegevoel

Omgang met andere kinderen in groepsverband 

 

Seniorendans

Voor de senioren (55+) onder ons bieden wij een les aan van 60 minuten met gemixte dansstijlen. Hier draait het vooral om dat uw lichaam in beweging blijft op een leuke en vrolijke manier. We dansen op tijdloze muziek. Deze les is erg gevarieerd omdat wij gebruik maken van verschillende stijlen waaronder volksdans, elementen uit jazzdance en klassiek ballet. Deze les is aangepast op de fysieke mogelijkheden van de danser.  

 

Souplesse

Leuke manier van bewegen

Sociale contacten 

 

 

Stijldansen

Dansstudio Dynamiek biedt de mogelijkheid om privélessen stijldansen te boeken in Enter.  Tevens geven wij regelmatig workshops in stijldansen. Denk hierbij aan de klassieke stijldansen met o.a. de Engelse wals, quick step etc. maar ook Latijns Amerikaans komt bij ons aan bod.


Bent u van plan om binnenkort te trouwen en u wilt een spectaculaire openingsdans? Ook daarvoor bent u bij ons op het juiste adres. 

Wij kunnen bruidsparen een openingsdans op maat aanleren. Dat wil zeggen dat wij luisteren naar de wensen van het bruidspaar. Samengevoegd met onze danskennis maken we van deze openingsdans 


U kunt privélessen stijldansen boeken of u kunt een moderne openingsdans oefenen zoals we ze de laatste tijd vaker zien. We mixen verschillende dansstijlen in één en u heeft een onvergetelijk dans op de mooiste dag van uw leven gemaakt door Dansstudio Dynamiek. Een waanzinnig spektakel, en dat voor een zeer aantrekkelijke prijs.